Aplicatii ceramica printata 3D

Sau ce putem construi impreuna cu imprimantele 3D

Usor modelabil atunci cand este moale, dar transformat volumetric prin ardere in produse dure, rezistente trecerii timpului, lutul, material primordial, a fost folosit necontrolat de bine si eficient pentru a satisface functional si estetic traiul de zi cu zi din cele mai vechi vremuri.

Pornind de la constructii ridicate din caramizi arse sau nu si acoperite cu placi ceramice decorative – lutul in cea mai rafinata manifestare a sa, ceramica s-a cladit nu numai in jurul vietilor oamenilor, ci a patruns si a devenit indispensabil in activitatile lor, fiind un martor pentru generatii intregi, in diverse forme dedicate pentru stocare, transport, preparare, prezentare, decorare. Fiecare industrie a ajuns sa foloseasca un produs ceramic: de la fabricarea mierii la extragerea mercurului, de la recipiente pentru distilarea parfumurilor la prepararea prafului de pusca. Si chiar daca o industrie a folosit vreodata mia putin ceramica, cei care au lucrat in acea industrie au folosit ceramica pentru  acasa petru stocarea apei, granelor uleiului, la gatit, baut, servit mancare, sau ca elemente decorative.

Prin digitalizare, puterea si functiunile lutului modelat manual nu se pierd, ci capata o noua dimensiune, dand o oportunitate  de cercetare a proprietatilor materialelor ceramice raportate la factori externi precum gravitatia, atentia sporita la gradul de umiditate, abstractizare calculata matematic, pastrandu-si posibilitatea de a oferi obiecte functionale, insa cu calitati estetice aparte, pentru:

Arhitectura & Design de interior

PLACUTE DECORATIVE

Schimbarea aspectului incaperilor prin placarea peretilor cu forme 3D, texturi puternice, un joc de lumini si umbre.

CARAMIZI DECORATIVE

Executie elemente modulare din material ceramic pentru pereti interiori, panouri cu forme libere si design modern.

DECORATIUNI FATADE

Realizarea de la zero, completarea sau reproducerea unor decoratiuni arhitecturale din lut.

DECORATIUNI INTERIOR & GRADINA

Statuete, vase decorative, tablouri - arta sculpturala proiectata digital si turnata in lut pentru amenajari indraznete.

Design de produs

BIJUTERII

Inele complicate, bratari, coliere, cercei, dar si margele in toate dimensiunile si formele, toate din lut.

MOBILIER

Transformarea unui material considerat rece in piese sculpturale, combinandu-l sau nu cu lemn, sticla etc.

INGINERIE

Prototipare de piese tehnice. Filtre, elementele de incalzire, difuzoare si alte structuri interne pentru aparatura.

MACHETARE

Modele de arhitectura, miniaturale, din ceramica glazurata, cu scop artistic sau de prezentare.

HORECA & Articole uz casnic

ACCESORII SERVIREA MESEI

Cani, farfurii, pahare, vase - vesela din ceramica si accesorii de bucatarie modelate in stil postmodernist, dar care uimesc prin estetica si functionalitate.

OBIECTE SANITARE

Lavoare din ceramica realizate digital, culori naturale, forme geometrice sau organice, texturi puternice, usor de adaptat oricarui stil de amenajare.

Cadouri & Obiecte promotionale

TROFEE PERSONALIZATE

Simbol al puterii si dinamismului prin apropierea de elementele primordiale: apa, pamant si foc.

PRODUSE ARTIZANALE

Arta mestesugareasca digitalizata avand ca rezultat obiecte autentice, personalizate: magneti, fluiere, obiecte de uz casnic etc.

ARTA

Realizarea de statuete, busturi, tablouri. Dupa printare, lutul este inca moale, permitand modelarea manuala.

JUCARII

Ceramica printata 3D poate lua forma unei pusculite, a unei figurine de pictat cu culori, amintind de jucariile retro.

Printarea 3D cu lut este un proces experimental. Acest lucru inseamna ca fiecare model este diferit si necesita munca de cercetare din partea noastra.  Toate costurile sunt gandite incluzand partea de testare, care nu poate fi ocolita sau exclusa.

 

Proiectarea, asamblarea și finisarea pieselor poate fi realizata in asa fel incat sa se potriveasca utilitatii lor particulare. Putem furniza prototipuri inovatoare și productie in serie limitata, cu finisaje aparte pentru testarea performantelor, testarea consumatorilor sau expozitii comerciale.

Daca te-ai gandit la un proiect frumos care sa aduca un plus afacerii tale folosind produsele noastre din lut,