In vizita la VormVrij

Istoric
featured image
In vizita la VormVrij

Dintr-un colt linistit de Olanda, Afferden, provincia Limburg, un orasel cu doar 600 de locuitori, casute din caramida rosie cu geamuri mari parca rupte din basme, imprimante 3D pentru lut isi croiesc drum saptamanal catre toate colturile lumii.

afferden limburg

Aici, Yao si Marlieke / Vormvrij testeaza si dezvolta una dintre cele mai versatile unelte digitale pentru ceramica avansata, imprimanta 3D Lutum. Printeaza 3D cu ceramica si in acelasi timp construiesc echipamente menite sa duca manufactura aditiva si lucrul cu argila la un nivel avansat. Asa ca… our next stop was Afferden. O vacanta de studiu de cateva zile intr-un loc deosebit si un curs de pregatire in imprimarea 3D cu ceramica pe masura. Am invatat despre cum ar trebui sa arate un model digital printabil cu lut si cum se pregateste in diverse softuri, cum sa asamblam si dezasamblam imprimanta, cum sa o curatam.

Printarea 3D cu lut pare un proces care adauga mai multa magie magiei. Insa necesita o nesfarsita rabdare de a testa si intelege un material care desi de mii de ani pare versatil, poate fi extrem de dificil atunci cand scapa din causul palmelor. Combinatia dintre tehnologie si material natural ofera o infinitate de posibilitati, un sir de mici esecuri pentru o reusita neasteptat de frumoasa. O poveste complexa care depaseste atat granitele impuse de printarea 3D traditionala, cat si de lucrul manual cu lutul.

Daca esti in cautare de cadouri din ceramica, vei gasi cateva chiar dragute si garantat unicate in magazinul nostru.
Daca ai timp liber si cauti un hobby fain, te asteptam in atelierul nostru deschis in cadrul Backspace Studios, Splaiul Unirii, 160, Bucuresti. Incepand cu februarie 2019, vom avea cursuri de introducere in ceramica 3D, modelare digitala pentru lut. Vei invata ceva nou si iti vei putea face propriile obiecte personalizate.