De ce printuri 3D?

Cercetare-&-Dezvoltare
featured image
De ce printuri 3D?

Un brat robotic ghidat de specificatii digitale se muta in plan orizontal si vertical turnand totodata lut in locurile prestabilite. Privirea proiectantului ii urmareste atent drumul. Desenul lui devine usor, usor o bucata de lut, apa si pamant pregatite pentru foc, un mix de vechi si nou. In urma bratului, se depun straturi de lut construind pas cu pas forme uneori extravagante, de o complexitate a designului pe care matrita nu o poate da si pentru care mana omului nu isi poate infrange limitarile.

Fabricate direct din program CAD, printurile 3D nu au la baza doar sculptura digitala, ci  formule matematice, legile gravitationale si capacitatea de procesare a computerului.

vaza printata 3D

Intreaga noastra experienta se roteste in jurul ceramicii. De mii de ani. Este acel element al existentei noastre care trece zi de zi trece neobservat si totusi este indispensabil. Lutul este istorie, traditie, imaginatie, abstract: opere de arta pe care le admiram in muzee din intreaga lume, cana de cafea preferata, peretii din casa bunicilor plini de amintirile copilariei. Insa, in acelasi timp, poate fi matematica, tehnologie si viitor. Ceramica poate fi acea indeletnicire care imbratiseaza si schimba mediul de viata, dandu-i  o expresie accentuata a naturalului, forta contururilor si posibilitatea de a inventa obiecte cu functiuni noi.

Prin produsele noatre „out-of-the-box” si activitatea de personalizare digitala, domeniul HORECA poate oferi clientilor sai experiente inovative alaturand unui fel de mancare delicios sau o cafea aromata, un vas sau o cana excentrica, neobisnuita; designul de interior poate capata o fata noua aducand in amenajari cu iz modern pereti despartitori sau obiecte decortive cu forme futuriste; cadourile capata viata prin originalitate si bucura atat pasionatii de tehnologie, cat si iubitorii de arta. Am scris un pic si despre caracteristicile printurilor 3D.

#handmadebyrobots

Daca ai un proiect in minte: